Деякі аспекти жанрово-стильового діалогу в сучасному українському органному мистецтві - Дем'янчук, Олександр Никанорович; Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I.; Demianchuk, Oleksandr N. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2007)
Аналізуючи органні твори сучасних українських композиторів, в першу чергу, спираючись на доробок І. Асєєва, В. Гончаренка, О.Козаренка, В. Тиможинського, автори досліджують стан розвитку органного жанру в сучасній українській музичній культурі, внаслідок чого приходять до висновку про відкритість українського органного мистецтва різноманітним історичним епохам і традиціям, його придатність і якнайбільшу схильність до жанрово-стильового діалогу та полілогу. Analysing the organic works of modern Ukrainian composers, at first leaning on I. Aseev’s, V. Goncharenko’s, O. Kozarenko’s, V. Timozhinskyj’s works authors research the level of organic genre development in modern Ukrainian music culture. As a result they come to conclusion about openness of Ukrainian organic art as to different historical epochs and traditions, its suitability and the biggest disposition to genre-style dialogue and polylogue
Some aspects of genre-style dialogue in modern Ukrainian organic art
Keywords: органний жанр в сучасній музичній культурі; форми діалогу; жанрово-стильовий діалог; полілог; Ukrainian modern organic music; forms of dialogue; genrestyle; dialogue; polylogue