Використання інтерактивних методів навчання у гуртковій роботі - Буднік, Світлана Василівна; Budnik, Svitlana V. (ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», 2013)
У статті аналізуються підходи вчених до формулювання поняття «інтерактивне навчання», подається власне його трактування, обґрунтовані методи інтерактивного навчання, які сприяють ефективному розвитку активності й комунікативності вихованців у ході занять гуртка «Юний акваріуміст». У статті наголошується, що найбільш ефективними на заняттях гуртка «Юний акваріуміст» виявилися такі інтерактивні методи як мозковий штурм, дискусія, метод «прес», акваріум, активізуюча вікторина робота в парах або групах, знайди помилку тощо. In the article the scientific approaches to definition "interactive teaching" are analyzed, its interpretation is given, interactive teaching methods contributing to effective development of the pupils’ communicative activity at the hobby group "Young aquarist” studies are based. It is noted in the article that the most effective interactive methods at the hobby group "Young aquarist” studies proved to be brainstorming, discussion, press method, aquarium, activating quiz work in pairs or groups, finding the mistake ones and so on.
Using interactive teaching methods in the circle work
Роботу виконано на кафедрі теорії та методики природничо-математичних дисциплін початкової освіти СНУ ім.Лесі Українки
Keywords: інтеракція; інтерактивні методи; інтерактивне навчання; interactive teaching; interactive methods; interaction