Особливості розвитку сільського зеленого туризму в країнах Східної Європи - Ящинська, Г. Л.; Yashchynska, H. L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано особливості розвитку сільського зеленого туризму й агрорекреаційних ресурсів у країнах Східної Європи. Розглянуто особливості виникнення сільського зеленого туризму в Білорусії та Литві, а також динаміку формування агроосель.

The features of development of rural green tourism and agreecultural resources in Eastern Europe are analysed. The features of rural green tourism’s origin and dynamics of agrohouses forming in Byelorussia and Lithuania are considered.
Тhe Features of Rural Green Tourism Development in Eastern Europe
Keywords: сільський зелений туризм; агротуризм; агрооселя; агротуристичний комплекс; rural green tourism; agrotourizm; agrofarmstead; agrotourist complex