Аспекти готовності майбутнього вчителя до педагогічного спілкування - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Аналіз наукових праць із проблеми готовності до професійно-педагогічної діяльності дозволяє розглядати означений феномен як педагогічний синтез і розкрити структуру готовності майбутнього вчителя початкових класів до педагогічного спілкування у наступних компонентах: 1) мотиваційний дає змогу виявити професійно значущу потребу вчителя в педагогічній діяльності та мотиви формування професійної компетенції й готовності до здійснення педагогічного спілкування 2) когнітивний компонент готовності вчителя до майбутньої професійної діяльності передбачає окреслений конкретний вияв готовності на рівні явища
Keywords: професійна діяльність вчителя; педагогічне спілкування; підготовка вчителя початкових класів