Мета, завдання й загальні положення програми з фізичної підготовки військовослужбовців Військово-Морських сил Збройних сил України - Попадьїн, Віталій; Popadin, Vitaliy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2013)
Розкрито основні аспекти реалізації навчального процесу при проходженні програми з фізичної підготовки військовослужбовців корабельних з’єднань. Описані результати даних теоретичного аналізу й практичних експериментальних досліджень, проведених із моряками військової служби за контрактом (n = 270) протягом професійного навчання на всіх етапах виконання функціональних обов’язків на корабельних з’єднаннях вітчизняного флоту. У статті представлено авторську програму, засновану на комплексному застосуванні різноманітних раціональних рухових режимів та оздоровчих фізичних вправ у навчальному процесі з фізичної підготовки цієї категорії військовослужбовців. Вищезгадана програма припускає можливість планування педагогічних навантажень та здійснення корекції контрольної функції за результатами формування й розвитку фізичних здібностей з урахуванням специфіки організації та проведення бойової підготовки. The main aspects of educational process’ realization during the implementation of the physical education program by servicemen of fleets are highlighted in the article. Analytical results of the theoretical analysis and practical experimental researches that conducted on the basis of commercially contracting navy men (n = 270) during their professional studies throughout the fleet’s service life were described. The authorial program based on complex application of the various rational traction modes and regenerative activities during educational process’ realization during the implementation of the physical education program of this class of servicemen is exposed in the article. The foregoing program supposes possibility of planning of the pedagogical loading and correction of the control’s function based on physical capacities including the specificity of combat’s training organization and realization.
Аim, Tasks and Generals of the Program of the Physical Education of Naval Forces’ Servicemen of the Armed Forces of Ukraine
Keywords: фізичний розвиток; спеціальна підготовленість; засоби; здібності; the physical development; special readiness; means; abilities