Моделювання собівартості продукції підприємств хлібопекарської промисловості України - Бегун, Світлана Іванівна; Ковтун, Нонна Володимирівна; Begun, Svitlana I.; Kovtun, Nonna V. (Видавничий дім "Гельветика", 2014)
З метою ефективного управління собівартістю продукції доцільно використовувати економетричні моделі формування та прогнозування результативного показника. Досліджено та виявлено основні фактори впливу на собівартість однієї тони реалізованої продукції підприємств хлібопекарської галузі України. Розроблено лінійну багатофакторну модель залежності собівартості від факторних ознак, що дозволить прогнозувати її рівень на майбутні періоди та ефективно управляти операційними витратами підприємств хлібопекарської галузі України. Summary: In order to effectively control cost of production should be used econometric and forecasting model of the effective rate. Investigated and identified the major factors influencing the cost of production in baking industry in Ukraine. Developed linear multi-factor model that allow to predict the cost of production for future and effectively manage the operating costs of enterprises in the baking indutry.
MODELING the COST of production on baking industry enterprises in ukraine
Keywords: собівартість; хлібопекарська галузь України; економетрична модель; множинна лінійна регресія; матеріаломісткість продукції; прогнозування собівартості; cost of production; bakery industry; econometric model; multiple linear regression; cost forecasting