Методика вивчення дискусійних питань історії у закладах освіти - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна; Kind-Voitiuk, Nataliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є методика вивчення дискусійних проблем історії в закладах освіти.Мета курсу: є формування у студентів цілісного та об’єктивного уявлення на рівні вимог вищої школи про методику вивчення дискусійних проблем історії в закладах освіти. Завдання курсу: формування навиків методики вивчення дискусійних проблем історії в закладах освіти, окреслення кола дискусійних проблем історії, які перебувають сьогодні в полі зору дослідників; розкриття бачення цих проблем істориками, характеристика сучасних підходів до їх трактування науковцями. Програма навчальної дисципліни складається з таких змістових модулів: Змістовий модуль 1. Методика вивчення дискусійних проблем історії. Змістовий модуль 2. Методика вивчення контроверсійних проблем історії у 5-11 класах середньої школи.
Keywords: історія України; всесвітня історія; дискусійні питання; дебати; аукціон ідей; диспут