Лісівничо-селекційна оцінка генетичних резерватів сосни звичайної Берестянського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» - Бурик, Віктор Миколайович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Перед сучасним лісовим господарством поставлено завдання забезпечити суттєве зростання продуктивності, якості та стійкості наших лісів. У виконанні цього завдання певні надії покладаються на лісову селекцію. Від розвитку лісової селекції, від повноти впровадження у практику її досягнень значною мірою залежатиме й загальний розвиток нашого лісового господарства. Лише спільними зусиллями лісівниківпрактиків та науковців можливе створення і вдосконалення постійної лісонасінної бази головних лісоутворюючих деревних видів. У першому розділі наводиться коротка характеристика історії лісової селекції, а також сучасний стан селекційних здобутків у світі та в Україні. Другий розділ містить характеристику природно-кліматичних умов регіону досліджень, а також основні положення методики досліджень. Третій розділ містить лісівничо-селекційну характеристику генетичних резерватів сосни звичайної Берестянського лісництва. Четвертий розділ містить у собі матеріально-грошову оцінку заготовленої деревини при проведенні рубки головного користування. П’ятий розділ висвітлює стан з охорони праці та пожежної безпеки у філії «Ківерцівське лісове господарство». Робота виконана на 63 сторінках друкованого тексту, містить 22 таблиці, проілюстрована 1 рисунком. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (34 джерела).
Keywords: генетичний резерват сосни; плюсові насадження; мінусові насадження