Формування та регулювання регіональних енергетичних систем: теорія, методологія та практика - Купчак, Володимир Романович; Павлова, Олена Миколаївна; Павлов, Костянтин Володимирович; Лагодієнко, Володимир Вікторович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
В монографії висвітлено результати дослідження процесів формування та подальшого регулювання регіональних енергетичних систем в Україні на засадах енергозбереження, оптимізації паливно-енергетичного балансу регіону, виділення раціональних енергоекономічних зон та структурної модернізації. З’ясовано теоретичні підходи до розвитку енергозбереження в регіональних енергетичних системах держави та її регіонів. Досліджено методологічні засади енергозбереження як базису функціонування регіональних енергетичних систем, а також запропоновано практичні підходи до їх регулювання. Видання рекомендоване науковцям, аспірантам, здобувачам, студентам вищих навальних закладів, керівників та спеціалістів органів державного та регіонального управління.
Keywords: регіон; енергетика; енергетична система; енергетичне регулювання; енергоспоживання