Сучасні тенденції диференційованого фізичного виховання молодших школярів - Слюсарчук, В.; Sliusarchuk, V. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Фізичне виховання сьогодні розглядають як один з основних засобів покращення фізичного стану – комп-лексної характеристики, що відображає стан здоров’я, статуру й конституцію, функціональні можливості, фізичну працездатність і підготовленість учнів. Важливими у розв’язанні цього завдання, крім іншого, є врахування інтересів і побажань учнів щодо певних видів фізичних вправ; виконання вимоги програми про диференційований підхід до учнів і спроможність учителя реалізувати це в практичній діяльності. Physical education today is considered as one of the main means of improving of physical condition complex characteristics that reflect the state of health, physique and constitution, functionality, performance and physical preparedness of pupils. Important in this task, among others, are interests and wishes of pupils for certain types of exercises, requirements of the program differentiated approach to pupils and teacher’s ability to implement it in practice.
Modern Tendencies of Differentiated Physical Education of Junior Pupils
Keywords: учні початкової школи; фізичний стан; фізичне виховання; алгоритм програмування змісту; junior pupils; physical condition; physical education; algorithm programming content; 37.037