Навчальна практика з ботаніки - Кузьмішина, Ірина Іванівна; Коцун, Лариса Олександрівна; Коцун, Борис Борисович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Мета навчальної ботанічної практики: сформувати у студентів уявлення про типових представників місцевої флори з відділів мохоподібних, плауноподібних, хвощеподібних, папоротеподібних, голонасінних, покритонасінних, ознайомити з методиками гербаризації рослин, проведення ботанічних досліджень та фенологічних спостережень, виготовленні колекцій. Викладено методичні рекомендації для засвоєння програмового теоретичного матеріалу з курсу "Ботаніка" під час проходження комплексної (зоолого-ботанічної) практики з ботаніки для студентів 2 курсу факультету біології та лісового господарства. Подано структуру залікового модуля курсу, оцінювання, методики збору та гербаризації, список рекомендованої літератури та інтернет-джерел. Для студентів біологічних факультетів вищих навчальних закладів (галуі знань 09 "Біологія", спеціальність 091 "Біологія"; галузі знань 01 "Освіта", , 014 "Середня освіта (Біологія)", освітній ступень – бакалавр).
Keywords: типи листка; форма краю листкової пластинки; будова суцвіття; оцвітина; андроцей; гінецей; плід; тип квітки; 58:37.091.33-027.22(072) Н 15