Культура мовлення майбутнього педагога як складова педагогічного спілкування - Антонюк, Надія; Антонюк, Володимир (My University, 2018)
У статті розкрито сутність педагогічного спілкування як основної складової професіограми педагога, основні його різновиди та функції; описано сутність та характерні риси, якості, завдання, функції мовлення педагога як основного засобу реалізації педагогічної взаємодії; виокремлено та висвітлено напрями саморозвитку та вдосконалення мовленнєвої культури майбутнім педагогам для успішного педагогічного спілкування.The article reveals the essence of pedagogical communication as the main component of the teacher's professional education, its main varieties and functions; describes the essence and characteristics, qualities, tasks, functions of broadcasting a teacher as the main means of implementing pedagogical interaction. The directions of self-development and improvement of speech culture for future teachers for successful pedagogical communication are highlighted and highlighted.
Keywords: культура мовлення; speech culture; педагогічне спілкування; комунікація; педагогічна майстерність; pedagogical communication; communication; pedagogical skill