Екологічна психологія - Дмитріюк, Наталія Степанівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Навчальна дисципліна «Екологічна психологія» належить до прикладних дисциплін і базується на знаннях про механізми формування екологічної свідомості сучасної людини; опануванні у професійній підготовці фахівців цінностей екологоспрямованої комунікації та розвитку здатності мислити екологічно; аналізувати ситуації взаємодії психіки людини з природою за ефектом її впливу на довкілля, розвитку екологічної культури особистості. Зміст дисципліни полягає в ознайомленні бакалаврів із науково-теоретичними основами сучасної екологічної психології, її категоріальним ладом в межах низки сучасних практичних психологічних напрямів, технік, прийомів діагностики екологічної свідомості людини.
Keywords: екологічна психологія; екологічна свідомість