Екологія: проблеми і способи вирішення - Галабуда, М. І; Galabuda, M. I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті подано інформацію про енергетичні, а відповідно й екологічні проблеми планетарного масштабу. Запропоновано перехід рушійних сил розвитку суспільства у стаціонарний режим. The article reviews information about energetic and accordingly ecological problems of planetary scale. We propose transfer from driving forces of development society to stationary regime.
Ecology: Problems and Lines their Decision
Роботу виконано в ІГГГК НАНУ
Keywords: екологія; система; енергія; рушійні сили; стаціонарний режим; system; ecology; energy; driving forces; stationary regime