Вступ до перекладознавства - Галян, Оксана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Навчально-методичне видання призначене для здобувачів факультету іноземної філології освітнього рівня «Бакалавр». Методична розробка спрямована на ознайомлення студентів із термінологією, що використовується в перекладознавстві, а також із основними принципами перекладацьких трансформацій. Вона допомагає сформувати навички, необхідні для здійснення якісного перекладу з урахуванням лексичних і семантичних особливостей тексту. Містить лекційний матеріал, питання практичних занять, перелік запитань для здійснення самоконтролю, список рекомендованої літератури, термінологічний глосарій. Навчальний матеріал може бути використаний здобувачами не лише під час лекційних та практичних занять, але й для самостійної роботи, підготовки до підсумкового контролю.
Keywords: Перекладознавство; переклад; скорочений переклад, адаптований переклад; синхронний переклад; 81’25 (075.8+072)