Зонування міста Луцька для порівняльних урбанофлористичних досліджень - Бесарабчук, Інна; Волгін, Сергій; Besarabchuk, Inna; Volgin, Sergеi (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
На основі критичного аналізу різних підходів до вивчення флори міських територій проведено зонування території м. Луцька для подальших порівняльних урбанофлористичних досліджень. Виділено 14 міських зон Луцька, які відрізняються за ступенем і характером урбанізації та інтенсивністю антропогенного пресу на природне середовище. Схарактеризовано виділені урбанозони й проведено їх короткий аналіз. Based on a critical analysis of different approaches to the study of flora urban territorieshas has been held zoning Lutsk to the further urban florystic comparative studies. 14 urban areas of Lutsk were pointed out, wich differ in nature and degree of urbanization and intensive anthropogenic pressure on the environment. The characteristic of the selected urban zones has been given and conducted a brief analysis.
Zoning of the City Lutsk Urban Floristic for Comparative Studies
Keywords: урбанізована територія; гемеробність; урбанофлора; зонування; урбанізація; urban areas; hemerobnist; urban floras; zoning; urbanization