Науково-технічний переклад:програма нормативної навчальної дисципліни - Волошинович, Наталія Валеріанівна; Voloshynovych, Nanaliia V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Курс основ науково-технічного перекладу є важливим навчальним предметом у системі професійної підготовки фахівців і знайомить студентів з теорією та принципами науково-технічного перекладу, методами аналізу та синтезу при науково-технічному перекладі, розвиває навички їх використання у професійній діяльності. Курс передбачає вивчення перекладу технічної документації, дослідження лінгвостилістичних ознак англійської технічної мови, особливостей побудови текстів науково-технічної тематики та мовних засобів, за допомогою яких досягається логічне та стисле викладення інформації у відповідності усталеним галузевим стандартам англомовних країн та України.
Програма нормативної навчальної дисципліни «Науково-технічний переклад» призначена 4 курсу денної та заочної форми навчання напряму 6.020303 Філологія (Прикладна лінгвістика).
Keywords: лінгвістична компетенція; науково-технічний переклад; принципи науково-технічного перекладу; мовні засоби