Педагогічна конфліктологія : програма вибіркової навчальної дисципліни - Дурманенко, Євгенія Аристархівна; Durmanenko, Yevheniia A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Вивчення навчальної дисципліни “Педагогічна конфліктологія” спрямоване на формування у магістрів усвідомлених знань про причини, механізми виникнення педагогічних конфліктів, способи їх попередження та конструктивного вирішення, специфіку управління конфліктами в педагогічному процесі, а також набуття ними умінь контролювати конфліктну ситуацію, діагностувати конфлікт, конструктивно його вирішувати; позитивно сприймати конфлікт і прагматично його використовувати у педагогічній діяльності.
Програма навчальної дисципліни «Педагогічна конфліктологія» підготовки магістра, галузі знань 01 Освіта/ педагогіка, спеціальності 011 Освітні, педагогічні науки, за освітньою програмою Педагогіка вищої школи
Keywords: Поняття конфлікту; Механізми виникнення конфлікту; Конфліктогени педагогічної системи