Діяльність Луцької міської ради в реалізації та сприянні розвитку малого та середнього підприємництва - Оліфірович, Олена Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Метою магістерської роботи є визначення оцінки ефективності діяльності Луцької міської ради у сфері розвитку малого та середнього підприємництва, а також обґрунтування шляхів та механізмів її удосконалення. Об’єктом дослідження є мале та середнє підприємництво як чинник соціально-економічного розвитку територіальної громади Предметом дослідження – діяльність Луцької міської ради в реалізації та сприянні розвитку малого та середнього підприємництва. У Розділі 1 з’ясовано місце та роль малого та середнього підприємництва у соціально-економічному розвитку територіальної громади; окреслено методологічні підходи публічного управління розвитком підприємництва на місцевому рівні. У Розділі 2 визначено та досліджено нормативно-правову базу, що регулює діяльність Луцької міської ради у сфері підтримки малого і середнього підприємництва. У Розділі 3 досліджено реалізацію Програми підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської територіальної громади на 2022–2028 рр. у контексті досягнення стратегічних цілей громади; розкрито механізми взаємодії Луцької міської ради з бізнес-середовищем. У Розділі 4 ідентифіковано сильні та слабкі сторони діяльності Луцької міської ради у сфері розвитку малого і середнього підприємництва; визначено пріоритетні напрями та розробити практичні рекомендації з удосконалення механізмів підтримки малого і середнього підприємництва Луцької міської ради. У Висновках підсумовано результати дослідження, акцентовано увагу на удосконаленні діючих та пошуку нових ефективних механізмів підтримки малого і середнього підприємництва Луцькою міською радою
Keywords: органи публічної влади; Луцька міська рада; державна політика; інструменти взаємодії; мале та середнє підприємництво