Лісорозведення з позицій екологічно орієнтованого лісівництва - Кичилюк, Олександр Володимирович; Кайдик, Олександр Юрійович; Kychylyuk, О.; Kaidyk, О. (Національний університет біоресурсів і природокористування України, 2011)
У статті розглянуто практичні аспекти реалізації основних підходів до лісорозведення з позиції екологічно орієнтованого лісівництва. Доведено необхідність введення у практику поняття природного лісорозведення. Practical aspects realization basic approaches of forestation from position ecological orientalised forestry are examined in the article. Necessity introduce in practice notion of natural forestation are motivated.
Лесоразведение с позиций экологически ориентированного лесоводства
Forestation from position ecological orientalised forestry
Keywords: береза повисла; European Birch; лісорозведення; forestation; підлісок; underwood; сосна звичайна; Scotch Pine; культури лісові; forest cultures; природне поновлення; natural regeneration; самосів; self-sown crop