Фізика: робоча програма нормативної навчальної дисципліни - Кевшин, Андрій Григорович; Kevshyn, Andrii H. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Фізика належить до фундаментальних дисциплін і є базовою для вивчення спеціальних курсів студентами спеціальності “Фізика”. Біологічні дослідження (аналізи), прикладні або фундаментальні, завжди тою чи іншою мірою спираються на теорії та закони, встановлені фізикою. Прилади, які використовуються біологами у своїй діяльності, є результатом упровадження фізичних законів у практику. Для підготовки фахівців на рівні знань у програмі навчальної дисципліни передбачений цикл лекцій у сполученні із самостійною роботою студентів. Формування у фахівців рівня вмінь та навичок здійснюється з опорою на отримані теоретичні знання шляхом проведення циклу лабораторних занять з основних тем дисципліни та в ході самостійної роботи студентів. Важливим елементом самостійної роботи є виконання студентами індивідуальних завдань за темами дисципліни.
Робоча програма навчальної дисципліни „Фізика” для студентів за напрямом підготовки 6.040102, спеціальністю „Біологія”.
Keywords: Фізика; біологічні дослідження; фізичні закони