Прикладна спрямованість освітнього компонента «Математика та статистика для економістів» - Назарчук, Ангеліна; Ройко, Лариса (My University, 2023)
Метою системи вищої освіти – є формування кваліфікованого та конкурентоспроможного фахівця, який володіє сучасними технологіями виробництва у своїй галузі, здатністю до прийняття нестандартних рішень, усвідомленням завдань і засобів самовдосконалення, розвиненими навичками самоосвіти.
Застосування математики в економіці дає змогу формалізувати істотні зв’язки між економічними об’єктами, а використання математичної термінології – стисло і точно формулювати економічні проблеми. Сучасні підходи до розв’язання цих завдань передбачають наявність ґрунтовних знань та вмінь фахівців із математичного моделювання, математичних методів обробки інформації, оптимізації економічних задач, визначення економічних ризиків, застосування кількісних методів прийняття ефективних рішень тощо.
Keywords: Прикладна спрямованість; математика та статистика для економістів; задачі економічного змісту