Особливості функціонування кардіореспіраторної системи в умовах відновлення після фізичного навантаження - Журавльов, Олександр; Сич, Надія; Полінко, Юлія; Киричук, Олена; Zhuravlov, Oleksandr; Sych, Nadiya; Polinko, Yuliya; Kyrychuk, Оlena (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано функціональні особливості системи кровообігу у спортсменів та нетренованих осіб в умовах відновлення після фізичного навантаження. Розглянуто особливості динаміки показників кровотоку на етапах відновлення. Вивчено особливості кардіогемодинамічного забезпечення адаптаційних змін, що вини¬кають у відповідь на дозовані фізичні навантаження в двох групах досліджуваних. The functional features of the circulatory system in athletes and untrained subjects in conditions of recovery after exercises were analyzed. The features of the blood flow dynamics in the recovery phases and cardio-hemodynamical provide of adaptive changes that occur in response to exercise stress in the two groups people were shown.
Features of the Cardiorespiratory System Functioning During the Recovery Period after Physical Exercises
Keywords: частота серцевих скорочень; хвилинний об’єм крові; ударний об’єм крові; потужність роботи міокарда; серцевий індекс; відновлення; heart rate; cardiac blood volume; stroke volume of blood; the power of the myocardium; cardiac index; recovery