Функційні особливості грамеми умовної модальності - Костусяк, Наталія Миколаївна (Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка, 2013)
У статті системно описано умовну модальність як грамему категорій морфологічної та синтаксичної модальності, закцентовано на її значеннєвих параметрах, схарактеризовано основні типи конструкцій з умовною модальністю, виокремлено предикатні компоненти, що структурують висловлення зазначеного різновиду.
Keywords: синтаксична модальність; морфологічна модальність; умовна модальність; предикат; присудок; складне речення; детермінант