Атрибуція та експертиза пам’яток науки і техніки - Дмитренко, Алла Адамівна; Dmytrenko, Alla A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Дисципліна «Атрибуція та експертиза пам’яток науки та техніки» належить до переліку вибіркових навчальних дисциплін і спрямована на вивчення студентами особливостей атрибуції пам’яток науки і техніки; виокремлення основних атрибутивних ознак рухомих та нерухомих пам’яток, які розкривають різні етапи історії науки та техніки, а також пам’ятки, які документують творчу діяльність вчених, інженерів, майстрів і винахідників чи пов’язані з їх іменами; засвоєння основних завдань, принципів, прийомів і методів, суб’єктів та об’єктів атрибуції та експертизи пам’яток науки і техніки та порядку їх проведення. Звертається увага на оволодіння основними методиками експертизи пам’яток, складання наукових уніфікованих паспортів та написання експертних висновків на пам’ятки науки і техніки.
Keywords: атрибуція; експертиза; оцінка пам’яток науки та техніки; сучасні методики експертизи культурних цінностей; методи експертизи об’єктів науки і техніки; науковий паспорт