Планування та контроль самостійної роботи студентів із фізичного виховання - Вихляєв, В.; Чиченьова, О.; Vikhlyaev, Y.; Chichen'ova, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто особливості застосування самостійної роботи студентів, яка у зв’язку з недостатньою кількістю обов’язкових занять і дефіцитом рухової активності студентів стає важливим чин¬ником пошуку прихованих резервів та способів оптимізації навчального процесу з фізичного виховання. До¬сліджено, що індивідуальні (домашні) завдання є необхідною умовою самостійної роботи, контроль за її виконанням здійснюється за допомогою відповідних тестів. Підставою для планування й складання домашніх завдань є визначення недоліків у загальній і спеціальній фізичній підготовленості студентів. Планування самостійної роботи студентів потрібно виконувати у вигляді кафедральної програми самостійних занять, інди¬відуальних завдань та відповідної системи тестування. In this paper the features of students’ independent work which due to insufficient number of compulsory lessons and lack of physical activities become an important factor in search of hidden reserves and ways of optimization of learning process in physical education. It was nvestigated that individual (home) tasks are an important condition of independent work, monitoring its implementation by means of appropriate tests. The basis for planning of hometask is to identify deficiencies in general and special physical fitness of students. Planning for students’ independent work must be performed in a form of cathedral program, individual assignments and related test systems.
Planning and Controlling of Independent Work of Students in Physical Education
Keywords: студенти; фізичне виховання; самостійна робота; тестування; контроль; students; hysical education; self study; testing; control