Неформальна освіта як чинник розвитку участі молоді в житті суспільства - Корпач, Надія Іванівна; Korpach, Nadiia I. (Національна академія державного управління при Президентові України, 2016)
Для успішного задоволення особистісних інтересів молодої людини, ефективного вирішення непростих для нації питань на загальнодержавному та міжнародному рівнях, створюються умови для розвитку молоді шляхом впровадження неформальної освіти молоді. Неформальна освіта передбачає організацію освітніх заходів, не передбачених системою формальної освіти. Хорошим прикладом для набуття знань, навичок поза системою освіти є реалізація різноманітних програм, проектів, які реалізують громадські об'єднання, зокрема, програма «Молодіжний працівник».
Keywords: неформальна освіта; молодь; участь молоді; суспільство