Цитологічний і генетичний аналіз мейотичної мутації томата dsm1 - Лісовська, Тетяна Павлівна; Войтюк, Василь Петрович; Кузьмішина, Ірина Іванівна; Lisovska, Tetiana P.; Voitiuk, Vasyl P.; Kuzmishyna, Iryna I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
Наведено результати цитологічного та генетичного аналізу мейотичної мутації томата(Lycopersicon esculentum Mill.) dsm1 – спонтанної мутації, виділенної за стерильністю в польових посівах томата сорту Глорія. Дослідження встановили рецесивний моногенний характер успадкування досліджуваної мутації, а проведений цитологічний аналіз дає підставу віднести її до синаптичних із середнім ступенем десинапсису.

The results of cytological and genetic analysis of meiotic mutation tomato (Lycopersicon esculentum Mill.) dsm1 was presented. The dsm1 is spontaneous mutation, selected for sterility in field tomato crops varieties Gloria. Research have established the recessive nature of inheritance of this monogenic mutation and performed cytological analysis suggests that it be moderate desynaptic.
Cytological and Genetic Analysis of Meiotic Mutation Tomato dsm1
Keywords: мейоз; мейотичні мутанти; синапсис; кросинговер; генетичний аналіз; томат; meiosis; meiotic mutants; desynapsis; crossing-over; genetic analysis; tomato