Варіантність пунктуаційної системи драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня» - Приходько, Наталія (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті виокремлено два типи пунктуаційної системи – в ремарковому тексті (власне авторському) та основному, представленому мовленням персонажів; проаналізовано особливості пунктуаційного малюнка як цілісної системи в драматичному творі; окреслено зміни в системі розділових знаків у виданні драмифеєрії Лесі Українки «Лісова пісня» 1914 року і сучасному; з’ясовано функційний статус домінувальних пунктуаційних знаків у мовленні персонажів і в ремарках; досліджено семантику пунктуаційних знаків, їх взаємозв’язок зі специфікою мовлення персонажів.
Keywords: пунктуаційний знак; авторський пунктуаційний знак; функції пунктуаційних знаків; домінувальний пунктуаційний знак