Комунікативний простір сучасних музеїв: стан і перспективи розвитку - Петрович, Валентина Василівна (My University, 2024)
У статті розглянуто комунікаційні можливості музеїв, які пов’язані з їхньою здатністю передавати інформацію за допомогою реальних предметів безпосередньо чи опосередковано. Показано, що сьогодні актуально розглядати музей як простір комунікації чи особливий комунікаційний простір. Визначено, що комунікаційний підхід належить до числа визначальних напрямків діяльності музейних закладів.
Keywords: музей; музейний простір; музейна комунікація; візуальний досвід спілкування; форми музейної комунікації