Лінгвістичні аспекти моделювання знань у англомовному дискурсі програмного забезпечення - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
У статті наведено аргументи щодо ефективності моделювання знань у англомовному дискурсі програмного забезпечення шляхом використання категоріального потенціалу мовної системи. Проаналізовано лінгвістичні аспекти моделювання різних типів знань. Запропоновано механізми актуалізації синтаксичних і семантичних моделей для оптимізації мовленнєвої взаємодії людини і комп’ютера. The article gives arguments in favour of using the categorical potential of language system as a means of knowledge engineering in the English software language discourse. The linguistic aspects of knowledge engineering are carefully analyzed. The semantic and syntactic models are considered as the mechanisms of improving human-computer speech interaction.
Linguistic Aspects of Knowledge Engineering in the English Software Language Discourse.
Keywords: моделювання знань, дискурс програмного забезпечення, лінгвістичні категорії, категоризації, семантичне моделювання, синтаксичне моделювання; knowledge engineering, software language discourse, linguistic categories, categorization, semantic modeling, syntactic modeling