Колекція культур грибів-макроміцетів як основа стратегії збереження генофонду базидіальних й аскоміцетних грибів - Сухомлин, М. М.; Сухомлин, М. Н.; Sukhomlin, M. M. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
На кафедрі ботаніки біологічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка створено колекцію культур базидіальних та аскоміцетних грибів. Вона містить низку рідкісних та зникаючих видів, що занесені до Червоної книги України. Колекція нараховує 52 види і зберігається на агаризованому середовищі. Для культур усіх видів вивчено оптимальні умови росту, середовища та умови ініціації плодоношення в культурі. На кафедре ботаники биологического факультета Киевского национального университета имени Тараса Шевченка создана коллекция культур базидиальных и аскомицетных грибов. Она содержит редкие и исчезающие виды, внесенные в Красную книгу Украины. Коллекция насчитывает 52 вида и сохраняется на агаризированной среде. Для культур всех видов изучены оптимальные условия роста, среды и условия инициации плодоношения в культуре. The collection of cultures Basidiomycetes and Ascomycetes fungi is created on botany department of biological faculty of the Taras Shevchenko Kiev national university. It contains rare and the vanishing species brought in the Red Book of Ukraine. The collection contains 52 species and remains on environment from an agar. Optimum conditions of growth, and also environment and condition the causing fructification in culture are studied for cultures of all species.
Коллекция культур грибов-макромицетов как основа стратегии сохранения генофонда базидиальных и аскомицетных грибов
Collection of Fungi-Мakromitsetes Cultures as a Basis of Strategy of Preservation of a Genofund Basidiomycetes and Ascomycetes.
Роботу виконано на кафедрі ботаніки КНУ ім. Т. Шевченка
Keywords: колекція культур грибів; базидіальні та аскоміцетні гриби; коллекция культур грибов; базидиальные и аскомицетные грибы; a collection of fungi cultures; Basidiomycetes and Ascomycetes fungi