Порівняльний аналіз і характеристика друкованого та електронного видань - Максимчук, Володимир; Maksymchuk, V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті окреслено сучасний стан електронного книговидавництва в Україні, проведено порівняльний аналіз та характеристику деяких функціональних рис друкованого та електронного видань, визначено основні переваги електронного видання над традиційним та вказано на деякі недоліки, запропоновано експериментальний спосіб боротьби із випадками порушення авторського права, відомих як «піратство». Досліджено значення поняття «електронне видання». Проаналізовано сучасний стан ринку електронних видань та цінове співвідношення між електронним та традиційним виданням. Проведено опитування у соціальних мережах із ціллю визначити ціну, яку люди готові платити за електронне видання або електронний примірник друкованого видання. The article presents the current state of e-book publishing in Ukraine, provides a comparative analysis and description of some functional features of printed and electronic media. There are indicated the main advantages and disadvantages of electronic publication over traditional, proposed experimental way of dealing with cases of copyright infringement known as «piracy». Investigated the definition of «electronic edition». Analyzed the current state of the market of electronic publications, and the price ratio between electronic and traditional publishing. The article describe a social survey conducted on social networks with the aim to determine the price that people are willing to pay for the electronic edition or an electronic copy of the printed edition.
Comparative Analysis and Characterization of Printed and Electronic Publications
Keywords: електронне видання; electronic publishing; електронна книга; e-book; переваги та недоліки; advantages and disadvantages; «піратство»; «piracy»; сучасний стан електронного книговидавництва; the current state of electronic publishing; соціальне опитування; social survey