Синоніми як елемент ідіостилю Ліни Костенко. (на прикладі синонімічного ряду дощ) - Щербатюк, Вікторія; Shcherbatiuk, Viktoriia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
Розглянуто проблему реалізації синонімічних одиниць у мовній картині світу Ліни Костенко. На основі семантико-функціонального аналізу іменникових лексем, що репрезентують синонімічний ряд з ядерним словом дощ, установлено особливості ідіостилю поетеси. The article is devoted to the synonymic units in the linguistic picture of the world by Lina Kostenko. The peculiarities of the poetess’s idiostyle are defined on the basis of the semantic-functional analyses of the noun-lexemes, which represent the synonymous range with the key word „rain”.
Synonyms as the element of Lina Kostenko’s idiostyle (based on the material of the synonymous range with the key word „rain”)
Keywords: синонімічні одиниці; synonymic units; ідіостиль; idiostyle; семантико-функціональний аналіз; semantic-functional analysis; синонімічний ряд; synonymous range