Заклади культури як інструмент формування туристичної айдентики - Мельник, Надія Вікторівна; Мельник, Андрій Васильович; Мельник, Олег Володимирович; Качаровський, Роман Євгенович (Льотна академія Національного авіаційного університету, 2022)
Тези присвячені дослідженню ролі закладів культури, зокрема театрів, у формуванні туристичної айдентики території на прикладі Волинської області. Акцентовано увагу на нормативно-правовій основі створення та функціонування театральних закладів. Здійснено короткий історико-географічний екскурс розбудови театрально-мистецьких закладів України. Дослідження сфокусоване на вивчення театральних установ Волині як складової туристичних ресурсів: їх кількісної та якісний структури, історії становлення та розвитку, ролі у культурному житті краю. Окреслено проблемні питання розвитку театрів у структурі туристичного потенціалу та шляхи їх вирішення.
Keywords: Волинська область; заклади культури; культурно-пізнавальний туризм; туристична айдентика; туризм; 911.3:30(477.82):338.48-53:792