Організація інформаційної діяльності у сфері управління - Зінчук, Микола Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі комплексно розглянуто організацію інформаційної діяльності в системі управління та визначено її значення для стабільної, прозорої й результативної діяльності установ України. Було висвітлено основні засади науково-методологічні організації інформаційних служб та інфраструктури державного управління. Детально розкрито структуру та функції інформаційних служб як підрозділів органів управління, показано механізми забезпечення інформаційної діяльності та описано формування управлінських практик роботи з інформацією. Значну увагу приділено цифровим трансформаціям, що впливають на організацію інформаційних процесів. Проаналізовано впровадження систем електронного документування, функціонування корпоративних каналів комунікації, сучасних систем управління даними, а також використання Big Data та аналітичних інструментів для підтримки управлінських рішень. Практичне значення одержаних результатів полягає у можливості їх використання для оптимізації роботи інформаційних служб, удосконалення діловодства, підвищення ефективності управління, упровадження цифрових рішень, формування внутрішніх регламентів та забезпечення інформаційної безпеки в органах влади й інших установах.
Keywords: інформаційна діяльність; управління; інформаційні служби; електронне документування; управління даними; цифровізація; Big Data