Запозичення як джерело збагачення екологічної терміносистеми польської мови - Касянчук, Наталія (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті узагальнено теоретичні позиції щодо суті явища запозичення та його функцій у термінологічних системах. Проаналізовано види запозичень в екологічній терміносистемі сучасної польської мови, визначено основні мови-джерела поповнення словникового складу цієї терміносистеми, вказані причини запозичень та особливості функціонування в сучасній польській мові.
Keywords: термінологія; терміносистема; запозичення; термінологічні запозичення; інтернаціоналізми; екологічні терміни