Історія розвитку гімнастики в Україні - Ковальчук, Надія Миколаївна; Kovalchuk, Nadiia M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У методичних матеріалах розкрито процес формування гімнастики як виду спорту, навчальної та наукової дисципліни. Розвиток гімнастики в Україні простежено від часів сокільського руху, під час перебування країни у складі Радянського Союзу та до часів незалежної держави. Methodical materials reveal the formation process of gymnastics as a sport, academic and scientific discipline. The development of gymnastics in Ukraine has been investigated since the time of the sokil movement, during the country's stay in the Soviet Union and the time of the independent state.
Keywords: гімнастика; історія; Україна; gymnastics; history; Ukraine