Принципи права як ефективний регулятор суспільних відносин - Юхимюк, Ольга Михайлівна; Yukhymyuk, O. (Національна академія внутрішніх справ, 2012)
Принципи права сприяють усуненню неузгодженостей та суперечностей між окремими правовими приписами та підвищенню якості законодавства, забезпечуючи тим самим ефективність регулювання суспільних відносин. Тому проблема адекватної реалізації принципів права як ефективного регулятора суспільних відносин на сьогодні набуває особливої актуальності та практичного значення.
Keywords: принципи права; правове регулювання