Теоретичні засади культурної дипломатії - Тихомирова, Євгенія Борисівна (World of Conferences, 2025)
Головним аргументом цих тез є те, що культура стає все більш важливим фактором міжнародних відносин, що призвело до появи нової форми дипломатичної діяльності, відомої як культурна дипломатія. У світовій науці з'явилася низка теорій, які пропонують унікальні погляди на інтерпретацію цієї дипломатичної практики. Автор виокремив кілька основних теоретичних підходів, які найбільш тісно пов'язані з тематикою культурної дипломатії, серед яких теорія глобалізації та культурного обміну, теорія міжкультурної комунікації, теорія культурного брендингу та теорія «м'якої сили». Кожна з цих теорій створює міцне теоретичне підґрунтя для розвитку та впровадження культурної дипломатії на практиці, тим самим забезпечуючи її роль як невід'ємної та необхідної складової дипломатії.
Keywords: бренд; глобалізація; культурна дипломатія; міжкультурна комунікація; міжнародні відносини