ДИСКУРС РИЗИКУ ЯК СЕРЕДОВИЩЕ КОНСТРУЮВАННЯ ПОЗИЦІЇ СУБ’ЄКТА (на матеріалі англомовного медіа-дискурсу) - Ущина, Валентина Антонівна; Ushchyna, V.A. (РВВ КДПУ ім.. В. Винниченка, 2013)
У статті вивчаються лінгвістичні особливості конструювання позиції суб’єкта дискурсивної діяльності в англомовному медіа-дискурсі про ризики. Запропоновано розмежування епістемічної, афективної та інтеракціональної суб’єктних позицій та проаналізовано мовні засоби їх актуалізації у дискурсі. The article deals with the linguistic peculiarities of stancetaking in the media-discourse about risks. The epistemic, affective and interactional positions are defined and the language means of their discourse actualization are analyzed.
Risk discourse as the environment of stancetaking (on the material of English media discourse)
Keywords: медіа-дискурс; media-discourse; ризик; risk; дискурс ризику; risk discourse; позиція суб’єкта дискурсивної діяльності; stance; суб’єктне позиціонування; stancetaking