Вітровий режим на метеостанції Луцьк (2001−2018 рр.) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Климюк, І. В.; Білецький, Юрій Валентинович; Геналюк, Р. М. (Херсонський державний аграрний університет, 2020)
Метою нашого дослідження є вивчення вітрового режиму у м. Луцьку на початку ХХІ ст. (2001−2018 рр.) за даними строкових спостережень на відповідній метеостанції (далі – МС). Для досягнення поставленої мети нами вирішувалися такі завдання: 1) визначити повторюваність напрямків вітру та штильової погоди на МС Луцьк упродовж зазначеного періоду; 2) визначити середню багаторічну швидкість вітру на МС Луцьк; 3) визначити повторюваність напрямків вітру на МС Луцьк упродовж зазначеного періоду в розрізі пір року; 3) проаналізувати зміни вітрового режиму на МС Луцьк впродовж останніх п’ятидесяти років; 3)визначити перспективи досліджень вітрового режиму на МС Луцьк. Інформаційною базою дослідження слугували дані Волинського центру з гідрометеорології (далі ВЦГМ).
Keywords: Волинська область; Луцьк; вітровий режим; вітер; швидкість вітру; повторюваність напрямків вітру; повторюваність штильової погоди; вітрове поле; роза вітрів; метеостанція