Програми регіонального розвитку Європейського Союзу як чинник транскордонного співробітництва України та Польщі - Мандрик, І. П.; Mandryk, I. P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Транскордонне співробітництво сьогодні розглядається як інструмент стимулювання економічного розвитку регіонів, особливо прикордонних, а також як інструмент реалізації євроінтеграційного курсу України. Це визначає необхідність активізації взаємовідносин України та сусідніх держав, передусім Польщі. Основним чинником ефективного розвитку транскордонного співробітництва є його фінансування, яке загалом здійснюється за рахунок асигнувань державного і місцевих бюджетів, інших позабюджетних джерел, а також закордонними донорськими програмами. З огляду на вище сказане дослідження цього чинника розвитку транскордонного співробітництва між Україною та Польщею є досить актуальним. The main programmes of regional development of European Union in frame of ukrainian-polish cross-border cooperation are characterized. The priorities of ukrainian-polish cross-border programme “Poland – Byelorussia – Ukraine 2007-2013” are determined.
The programmes of European Union’s regional development as the precondition of Ukrainian-Polish cross-border cooperation
І. П. Мандрик, к. геогр. н., доц. кафедри країнознавства і міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки (Україна, м. Луцьк)
Keywords: cross-border cooperation; programmes of regional development; projects; European Union; Ukraine; Poland