Лексичні вербалізатори концепту "Weg" у німецькій мові - Бондар, Тетяна Георгіївна; Bondar, Tetyana (Кіровоград: РВВ КДПУ ім. В. Винниченка, 2011)
У статті розглядаються вербалізатори концепту «Weg». Показано, що основними мовними репрезентантами концепту «Weg» у німецькій мові є однойменна лексема der Weg та її синоніми. Наявність великої кількості вербалізаторів свідчить про актуальність концепту «Weg» для німецького народу. The article deals with the verbalizers of the concept «Weg» in the German language. It is shown that the lexeme der Weg and its synonyms are the main language representatives of the concept «Weg». The great number of verbalizers prove the actuality of the concept «Weg» for German people.
Keywords: концепт, концептосфера, вербалізатор, полісемія, синонімічні ряди, лексико-семантичний варіант; concept, concept sphere, verbalizer, polysemy, synonymous rows, lexical-semantic variant