Роль правової освіти у формуванні правової культури громадян України в контексті євроінтеграції - Ювсечко, Ярослав (Луцьк : Вежа-Друк, 2024)
На нинішньому етапі розвитку демократії в Україні прагнення українського народу до європейських стандартів організації суспільства, новий підхід до виховання загальної правової культури, розвиток почуття відповідальності, справедливість у забезпеченні верховенства права, правовий захист мають особливе значення. Правова культура є частиною загальної культури і формує цінності, які стосуються захисту прав і свобод суспільства. Вона охоплює вимоги й ефективність правових норм, якісне право, юридичну освіту, правові методи та практику, добровільну прихильність до прав і свобод громадян. Правова культура суспільства складається з правової культури особистості, тобто всіх його членів. Їх взаємозалежність прямо пропорційна: чим більше юридично освічених громадян, тим вища правова культура держави загалом.
Keywords: правова освіта; правова культура; євроінтеграція; європейські норми і стандарти; 37:342.72/.73:329.058(477)