Біорізноманіття ґрунтової мезофауни вільхових, березових та дубових лісів Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща» - Тарасюк, Анастасія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Магістерська робота присвячена вивченню сучасного стану ґрунтової мезофауни листяних лісів Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», її біорізноманіття та сезонної динаміки угруповань. У вступі визначається актуальність теми та проводиться короткий огляд поставлених задач. У першому розділі розглядаються теоретичні засади дослідження, включаючи загальну характеристику Ківерцівського НПП «Цуманська пуща» та характеристику тваринного світу листяних лісів парку. У другому розділі визначаються методика проведення польових досліджень із використанням пасток Барбера та методи обробки зібраного матеріалу. Третій розділ містить порівняльну характеристику біорізноманіття та аналіз результатів власних досліджень біорізноманіття ґрунтової мезофауни у трьох типах листяних лісів. Магістерська робота викладена на 71 сторінці друкованого тексту, складається зі вступу, 3 розділів, висновків. Список літератури містить 44 першоджерел. У роботі міститься 29 рисунків.
Keywords: ентомофауна; бірізноманіття; індекс Маргалефа; мезофауна; листяні ліси; індекс домінування; пастки Барбера.