Логістика круїзного туризму як джерело конкурентної переваги на світовому ринку круїзів - Смирнов, І. Г.; Smyrnov, I. G. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2015)
Розкрито концептуальні основи й практичні особливості логістики та управління ланцюжками поставок у круїзному туризмі як джерела конкурентної переваги на світовому круїзному ринку. Запропоновано концепцію комплексності ланцюжків поставок у круїзному бізнесі, яка базується на трьох складниках: теорії логістичних стратегій А. Баска, моделі гнучкості ланцюжків поставок М. Найма та матриці П. Краліча, яка визначає певну структуру ланцюжка поставок, що потрібна для забезпечення його гнучкості та реалізації ефективної логістичної стратегії. Revealed the conceptual framework and practical features of Logistics and Supply Chain Management in cruise tourism as a source of competitive advantage in the globa lcruise market. Proposed competitive supply chains complexity concept in the cruise business, which is based on three components: the theory of logistics strategies by A.Bask, model of flexible supply chains by M. Nime and P. Kralich matrix that specifies the structure of the supply chain that is needed to ensure its flexibility and to implement effective sourcing strategy.
Logistics of Cruise Tourism as a Source of Competitive Advantage in the World Cruises Market
Keywords: логістика; круїзний туризм; концепція логістичної комплексності; теорія логістичних стратегій Баска; модель Найма; матриця Краліча; logistics; cruise tourism; concept of logistics complexity; theory of logistics strategies by Bask; Nime model; Kralich matrix