Практикум з переклад - Застровський, Олександр Анатолійович; Застровська, Софія Олександрівна; Зубач, Оксана Адамівна; Пасик, Людмила Адамівна (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2021)
Навчально-методичний посібник містить лекції з основних проблем перекладу, тексти для перекладу, матеріали і завдання для семінарських занять, самостійної та індивідуальної роботи. Головна мета посібника – сприяти засвоєнню матеріалів з теоретичних дисциплін «Актуальні питання перекладознавства», «Послідовний переклад», «Військовий переклад», «Перекладацький аналіз тексту» та «Теорія і практика усного та письмового перекладу». Призначений для студентів філологічних і нефілологічних спеціальностей, а також для тих, хто вивчає німецьку мову.
Keywords: переклад; німецька мова; трансформації; перекладацькі прийоми; 811.112.2’25(072)