Кореляція концептотворення й категоризації: лінгвоіндуктивний підхід - Біскуб, Ірина Павлівна; Biskub, Iryna P. (КНУ імені Тараса Шевченка, 2013)
У статті висвітлено основні підходи до розуміння механізмів концептотворення й категоризації з огляду на потребу у формалізованому описі лінгвістичної інформації у лексичних базах даних. В статье охарактеризованы основные подходы к пониманию механизмов образования концептов и категоризации в связи с необходимостью формального описания лингвистической информации в лексических базах данных. The article highlights the main approaches towards relating the creation of concepts and categorization in view of formal description of linguistic information in lexical databases.
Корреляция образования концептов и категоризации: лингвоиндуктивный подход
Correlation of Concept Creation and Categorization: Linguistic Inductive Approach
Keywords: концептуальні структури; категорія; категоризація; моделювання; концептуальные структуры; категория; категоризация; моделирование; conceptual structures; category; categorization; modeling