Структурні зміни річкової системи Горині у другій половині ХХ ст. - Павловська, Тетяна Сергіївна; Pavlovska, Tetiana S. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2005)
Викладено результати структурного аналізу річкової системи Горині двох часових зрізів - 1955 та 2000 рр. Аналіз здійснений на основі морфометричних досліджень гідромережі - визначення рангів водотоків, їх кількості та довжини, розрахунку інших кількісних показників і коефіцієнтів. Трансформація структури річкової мережі розглядається як наслідок антропогенного впливу та флуктуації природних чинників.

The results of the structural analysis of the Goryn river system on two occurring at different time’s cuts - 1955 and 2000 are presented. The analysis is carried out on the basis of the morphometry researches of a hydronetwork - definition of ranks of water-currents, their quantities and lengths, calculation of other quantity indicators and factors. Transformation of structure of the Goryn river system is considered as the consequence of anthropogenous influence and fluctuation of natural factors.
The structural modifications of the Goryn river system in the second half of XX-th century
Keywords: антропогенний вплив; меліоративні канали; коефіцієнт трансформації структури річкової системи; порядок водотоку; структура річкової системи; трансформаційно-деградаційні процеси; anthropogenous influence; meliorative canals; factor transformation; the order of river system; transformational-degraded processes